søndag den 7. september 2014

Den første uge

Her er dit bord, her er din stol - værsgo at gå i gang!

Men hvor i alverden starter man? Det har den første uge været meget præget af for mit vedkommende. Hvordan går man i gang med sin ph.d.? Hvor starter man? Hvad giver mening, og hvad giver ikke mening at lave for at undgå spildt arbejde?

Med alle disse spørgsmål i hovedet har jeg været meget glad det valg, jeg har taget om at undervise i tre fag allerede her på mit første semester. Egentlig anbefales det, at man holder sit første semester undervisningsfri, men hos mig blev det anderledes, hovedsageligt fordi jeg kender fagene så godt. Fagene er:

  • Teknisk oversættelse
  • Billedmedieoversættelse (fælles introduktionsforelæsning + tysk holdundervisning)
  • Wirtschaftskommunikation
Teknisk oversættelse tog jeg selv i efteråret 2012, og jeg underviste også i faget i foråret i år, hvorfor det giver god mening at fortsætte med det. Det varer desuden kun til og med uge 41, da de studerende derefter har tid til at komme i praktik. Faget er på kandidaten.

Billedmedieoversættelse er mit forskningsfelt, og da det højst sandsynligt er sidst gang, det udbydes i denne form, er det helt oplagt, at jeg tager det, da man skal undervise inden for sit felt i løbet af sin ph.d. Jeg glæder mig meget til at undervise i det og er allerede godt i gang med at forberede introduktionsforelæsningen, der foregår næste uge. Også dette fag varer til og med uge 41 og er et kandidatfag.

Wirtschaftskommunikation er et BA-fag, som jeg har været studenterinstruktor i for et år siden. Denne gang skal jeg være forelæser sammen med min vejleder, og det glæder jeg mig til. Faget varer hele semesteret, og sidst på året skal jeg være med til at rette de studerendes eksamensopgaver.

Det er dejligt at have noget undervisningsforberedelse at give sig til, når nu jeg synes, det er lidt svært at vide, hvor jeg skal begynde på min afhandling. Efter min første vejledning på tirsdag vil jeg forhåbentlig være klogere på processen og have fået nogle opgaver med deadlines at forholde mig til. Sådan arbejder jeg nemlig bedst.

Derudover har jeg nydt at have haft weekend (et af mine mottoer er, at det kun er sjovt at have fri, når man har noget at have fri fra) og har slappet af og set alt for mange afsnit af Weeds, som jeg er afhængig af pt. Vigtigst af alt glæder jeg mig til at komme på arbejde i morgen igen.


Min fine computer, som jeg allerede er meget glad for! 


Den megen frie plads må betyde, at jeg skal have anskaffet mig nogle flere bøger, ikke? :-) 


Hygge på skrivebordet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar