søndag den 28. september 2014

Sikke en uge!

Pyha, der er virkelig kommet gang i butikken!

Denne uge har været meget begivenhedsrig. Jeg har blandt andet undervist to gange, hjulpet studenterinstruktorer med at komme i gang med deres undervisning, været vært for en gæsteforelæser fra København og afholdt semestrets første Stammtisch-arrangement.

Stammtisch er en uofficiel forening for tyskstuderende på BSS. Vi har eksisteret siden 2012, og planlægningsgruppen, som hovedsageligt består af studerende med tilknytning til instituttet, planlægger hvert semester 2-3 arrangementer af forskellige karakter; blandt andet filmaftner, spilaftner, ølsmagning i Die kleine Bierstube, ekskursion til Flensborg og meget mere. Vi har desværre haft problemer med at få de studerende til at dukke op, selvom vi reklamerer i både undervisningen, på facebook og med flyers og plakater rundt omkring i Nobelparken. Vi ved ikke helt, hvorfor de studerende ikke har lyst til at komme, men vi formoder, det har noget at gøre med, at mange er bange for at tale tysk og derfor ikke tør komme. Vi gør derfor meget ud af i vores kommunikation at betone, at der ikke kun tales tysk, men også meget dansk - og at det er en god mulighed for at forbedre sit tysk og udvide sit ordforråd i uformelle omgivelser samt at lære studerende fra andre årgange at kende. Måske lærer man nogen at kende, som kender nogen, der søger en studentermedhjælper eller en praktikant, eller man finder en, der kan hjælpe en med grammatik. Jeg har selv fået et stort netværk ved at være en del af planlægningsgruppen næsten siden begyndelsen. Jeg har altså kun gode ting at sige om Stammtisch, kan I godt høre.

I onsdags havde vi så semestrets første arrangement, og vi fik at vide, at stort set ingen førstesemestersstuderende ville komme, fordi de lige havde fået en stor aflevering til to dage efter, så vi tænkte, at vi nok ville blive 10-12 deltagere i alt. Men vi blev positivt overraskede, for vi endte med at være 25! Det var en super god og hyggelig aften, hvor vi lærte hinanden at kende ved hjælp af et spil, vores sprogassistent fra Tyskland havde fundet på, og spille Deutschlandquiz - med præmier til vinderholdet natürlich. Vi håber, at de deltagende studerende vil fortælle deres medstuderende, hvor godt det var, og hvad de gik glip af - og vigtigst af alt tage dem med næste gang. Blandt andet planlægger vi en kulinarisk tur gennem Tyskland, hvor vi spiser mad fra de forskellige Bundesländer.

 Das Deutschlandquiz og quizmaster Frank

Så ja, det er en travl periode for tiden, men jeg trives godt i travlhed og holder af at have en masse at se til. Om to uger har jeg afviklet størstedelen af min undervisning dette semester, så derefter kommer der mere ro på, og jeg kan rent faktisk begynde at søge litteratur, læse og i det hele taget komme i gang med det, jeg egentlig er her for: min ph.d.-afhandling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar